JavaScript || Llenguatge de programació:JavaScript abreujat "JS", és un llenguatge de programació basat en el concepte de prototius implementat per netscape i que va derivar en l'estàndar ECMAScript. Javascript és conegut per el seu ús en pàgines web, pero també s'utilitza per desenvolupar aplicacións.


Si et principiant en aquest llenguatge de programació has d'entendre que javascript no deriva del llenguatge de programació java, però si que els dos comparteixen sintaxis inspirades en el llenguatge C (click sobre c per saber més sobre aquest llenguatge.)Història de javascript:

Brendan Eich en el 1995 va desenvolupar en netscape la primera versió d'aquest llenguatge, la priemra versió d'aquest llenguatge va ser anomenat sota el nom de Mocha, rebatejat LiveScript. Més tard amb una altre versió de javascript, aquest va pasar a dir-se JavaScript . En un principi, s'utilitzava a pàgines web HTML, per realitzar feines i operacions al marc de l'aplicació client servidor. Amb l'aparició de la Web 2.0, Javascript s'ha convertit en un veritable llenguatge de programació que aporta la potència de càlcul al navegador per aumentar l'ús d'aplicacions web amb tècniques avançades com AJAX o JCC.

Click AQUÍ per saber més sobre AJAX o JCC. Més tard Microsoft implementà una nova versió anomenada JScript, però sovint també se l'anomena com javascript. JScript és la implementació del ECMAScript de Microsoft, molt similar al JavaScript de Netscape, però amb certes diferències al model d'objecte del navegador que fan les dues versions incompatibles.Alguns exemples..

Aquest programa escriu "Hola món" en la pantalla del navegador:


        FALTA PONER CÓDIGOS DE EJEMPLO PARA JAVASCRIPT!!!

      

Últimes Noticies Programació:

Aprende a programar como se aprende a leer

 1. Un número creciente de países enseña a los alumnos a escribir código
 2. El objetivo es formar a creadores y no solo a meros consumidores
 3. Potencia la creatividad y la mente lógica
 4. Llegir més...